На продовольчих ринках

п/п

Назва товару

Один.

Виміру

Роздрібна ціна (грн.)

 

Мін.

Макс.

Сер.

1

Яловичина

1 кг

-

-

-

2

Свинина

1 кг

60,0

110,0

85,0

3

Сало

1 кг

25,0

50,0

37,5

4

Птиця

1 кг

45,0

65,0

55,0

5

Молоко розливне

11,7

13,3

12,5

6

Сметана

1 кг

50,0

60,0

55,0

7

Сир кисломолочний

1 кг

50,0

60,0

55,0

8

Масло вершкове

1 кг

90,0

150,0

120,0

9

Олія соняшникова

1 кг

23,0

24,0

23,5

10

Яйця курячі

1 дес.

13,0

15,0

14,0

11

Цукор – пісок

1 кг

16,4

17,0

16,7

12

Борошно пшеничне в/г

1 кг

6,0

7,6

6,8

13

Макаронні вироби

1 кг

12,5

14,0

13,25

14

Крупа гречана

1 кг

34,0

36,0

35,0

15

Рис

1 кг

22,0

26,0

24,0

16

Картопля

1 кг

10,0

18,0

14,0

17

Капуста білоголова

1 кг

13,0

17,0

15,0

18

Морква

1 кг

10,0

18,0

14,0

19

Буряк

1 кг

10,0

10,0

10,0

    20

Цибуля ріпчаста

1 кг

12,0

15,0

13,5

  21

Яблука

1 кг

19,0

25,0

22,0

На підприємствах торгівлі

п/п

 

Назва товару

Один.

виміру

Роздрібна ціна (грн.)

 

Мін.

Макс.

Сер.

1

Борошно пшеничне в/г

1 кг

6,1

10,1

8,1

2

Хліб з борошна в/г

1 кг

11,78

12,93

12,35

3

Хліб з борошна І гат.

1 кг

-

-

-

4

Хліб з суміші борошна жит. – пшеничного

1 кг

10,6

11,21

10,9

5

Макаронні вироби

1 кг

10,4

13,4

11,9

6

Крупа гречана

1 кг

28,7

34,5

31,6

7

Крупа манна

1 кг

9,7

11,3

10,5

8

Рис

1 кг

19,3

24,26

21,78

9

Яловичина І кат.

1 кг

60,0

130,0

95,0

10

Птиця (кури випотрошені)

1 кг

44,6

46,85

45,72

11

Ковбаса варена І сорт

1 кг

49,9

68,95

59,42

12

Молоко жирн. 2,5 %

17,2

21,45

19,32

13

Сметана жирн. 15 %

1 кг

46,75

56,28

51,51

14

Масло вершкове 72-73%

1 кг

92,4

170,25

131,32

15

Сир кисломолочний (9% жирн.)

1 кг

0

0

0

16

Яйця курячі

дес.

15,0

16,0

15,5

17

Цукор – пісок

1 кг

17,96

18,85

18,40

18

Олія соняшникова

1 кг

23,1

33,7

28,4

19

Сіль

1 кг

3,12

3,7

3,41

Якість продукції та послуг є сьогодні ключовим фактором досягнення конкурентних переваг, що наразі має вирішальне значення для задоволення вимог і сподівань споживачів, партнерів та інших зацікавлених осіб.

На виконання розпорядження голови Черкаської облдержадміністрації № 313 від 01.07.2015 «Про проведення обласного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «Черкаська якість», з метою популяризації місцевих виробників, що виготовляють конкурентоспроможну продукцію, надають якісні послуги, досягли успіхів у освоєнні ринку та приділяють велику увагу сучасним системам управління, Черкаська обласна державна адміністрація оголошує про початок у 2017 році обласного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «Черкаська якість».

Початком конкурсу вважається дата його оголошення. Заявки для участі в конкурсі «Черкаська якість» приймаються до 1 серпня 2017 року.

В рамках Конкурсу визначається краща продукція (товари, роботи, послуги) за наступними номінаціями "Продукція (продовольчі товари, промислові товари для населення, товари виробничо-технічного призначення, вироби народних художніх промислів)" і "Роботи та послуги".

Критеріями оцінювання продукції (товарів, робіт, послуг), яка подається підприємствами (організаціями) на Конкурс, є:

             використання підвищених показників якості та безпечності порівняно з чинними вимогами, підтвердження безпечності заявленої продукції протоколами випробувань, наявність сертифіката відповідності або інших документів, що підтверджують відповідність заявленої продукції, робіт, послуг;

             використання регіональної та української сировини, матеріалів;

             наявність атестованої випробувальної лабораторії або договору із субпідрядними організаціями на виконання випробувань;

             забезпеченість та стан засобів вимірювальної техніки під час виробництва заявленої продукції;

             естетичні властивості, дизайн, ергономіка, відображення національної та регіональної символіки в образі товару;

             відсутність претензій (рекламацій) споживачів, контролюючих органів, закупівельних організацій щодо продукції, етика, естетика та культура поведінки персоналу під час надання послуги (виконання роботи);

             порівняння ціни та якості з кращими аналогами та доступність на вітчизняному ринку для споживачів із різною купівельною спроможністю;

             рівень інформування споживачів щодо споживчих властивостей заявленої продукції;

             соціальна значимість продукції, роботи, послуги;

             дотримання санітарно-гігієнічних норм та вплив заявленої продукції на навколишнє середовище під час виробництва, реалізації та утилізації заявленої продукції.

Участь у Конкурсі дає можливість учасникам провести самооцінку своєї діяльності, порівняти продукцію з кращими аналогами та визначити шляхи до вдосконалення.

Зазначимо, що в Україні проводяться подібні обласні конкурси якості продукції «Краща продукція Харківщини», «Одеська якість», «Полтавська марка», «Кращі товари Кіровоградщини» та інші. Участь у регіональних конкурсах дозволяє підприємствам отримати незалежну оцінку якості продукції від експертів Конкурсу та повідомити широким колам споживачів про якісну продукцію (товар, послугу). Перемога в Конкурсі, завжди позитивно позначається на підвищенні рейтингу підприємств і конкурентноздатності їх продукції. Для багатьох це визнання стимулює досягати нових вершин, приймаючи участь в національних конкурсах якості, проведення яких вже давно в Європейському Союзі є інструментом у боротьбі за прихильність споживачів та фінансове зростання бізнесу.  

Організаційно-методичне та інформаційне забезпечення проведення Конкурсу на Черкащині здійснює Державне підприємство «Черкаський науково – виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». На підприємстві організовано консультативний пункт для надання практичної допомоги та консультацій спеціалістам підприємств та організацій області з питань підготовки матеріалів для участі у Конкурсі.

Додаткову інформацію про умови проведення Конкурсу умови Конкурсу:

ДП “Черкасистандартметрологія”, вул. Гоголя,  278, 18002,

м. Черкаси, тел.  (0472) 37-15-44

Вложения:
Скачать этот файл (Заявка.doc)Заявка.doc[ ]

З метою підвищення рівня Інформованості власників та адміністраторів закладів громадського харчування з питання безпечності харчової продукції 15 травня 2017 року Державне підприємство „Черкаський науково - виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації проводить семінар на тему „Розробка та впровадження системи управління безпечністю харчової продукції у закладах громадського харчування. Застосування принципів НАССР.

Вложения:
Скачать этот файл (семінар.pdf)семінар.pdf[ ]

Гранти, конкурси

Вложения:
Скачать этот файл (гранти.pdf)гранти.pdf[ ]
Вы здесь: Home Економічний розвиток, житлово-комунальне господарство